Despre noi

45°48’39.3„N 27°12’35.5„E, DN2, E85, Garoafa 627140

Parcul industrial din județul Vrancea, România

Județul Vrancea are o industrie diversificată, iar economia județului este caracterizată de varietatea resurselor locale existente, care pot fi atrase în activități economice și de tradiția în prelucrarea acestora. Poziția geografica a județului Vrancea face ca acesta să fie un nod rutier strategic, asigurând legătura între regiunile geografice: Moldova, Muntenia și Transilvania.

Crearea unui parc industrial în județul Vrancea reprezintă una dintre principalele căi pentru dezvoltarea economiei, prin atragerea și stimularea investițiilor private, care vor contribui la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea infrastructurii logistice, având în vedere amplasarea parcului industrial în imediata apropiere a nodului rutier Tișița.

Pornind de la aceste premise, Consiliul Județean Vrancea a inițiat procedurile pentru înființarea unui parc industrial în comuna Garoafa, la 10 kilometri distanță de municipiul reședință de județ Focșani. În vederea construcției parcului industrial, Consiliul Județean Vrancea a preluat în administrare un teren în suprafață de 47 hectare și a înființat societatea Parc Industrial Vrancea S.R.L., cu scopul de a gestiona și a administra viitoarele parcuri industriale din județ. Suprafața parcului a fost împărțită în 100 de loturi cu suprafețe cuprinse între 2000 mp – 7000 mp, cu posibilitatea modificării suprafeței până la cea necesară investiției.

Parcul Industrial este un parc de tip greenfield, astfel oferta nu se bazează doar pe un cost redus pentru teren, ci și pe o rețea completă de utilități, printre acestea fiind: rețea de canalizare, rețea de drumuri interioare, rețea de apă, rețea de iluminat public, rețea de electricitate, rețele de telecomunicații.

Oportunități de investiții

Județul Vrancea are potențial uman și o poziționarea geografică favorabilă. Noul parc industrial de la Garoafa are acces la drumul european DN 2- E85 București-Suceava, este în apropierea viitoarei autostrăzii A7 Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Siret, având două căi de acces către aceasta, respectiv 3.3 km în partea de Nord și 7 km în partea de Sud. Parcul industrial beneficiază de deschidere la calea ferată ce tranzitează zona, prin halta de mișcare Putna, situată la 800 m și care unește două dintre regiunile României, Moldova și Muntenia. De asemenea, se află la o distanță de 87 km față de Aeroportul Internațional ʺGeorge Enescuʺ Bacău și la o distanță de 100 km față de Portul Maritim Galați, cel mai mare port fluvial și maritim pe Dunăre. Noul parc industrial are in vecinătate orașele: Focșani (10km), Panciu (14 km) , Mărășești (9,2 km), Tecuci (22km).

Achizițiile din Parcul Industrial Vrancea pot fi realizate după cum urmează :

  • negociere directă, pentru investiții de peste 5.000.000 Euro
  • licitație, pentru investiții sub 5.000.000 Euro

Cele două proceduri se aplică în cazul investițiilor de tip greenfield ( terenul este oferit liber de sarcini, cu posibilitatea de conectarea la utilitățile publice pe limita de proprietate).

Facilități fiscale

Rezidenții parcului industrial beneficiază de facilități fiscale constând în scutirea de impozit pe teren și clădiri, precum și scutirea de la plata altor taxe, în acest sens existând Hotărârea Consiliului Local Garoafa. Pentru investițiile mai mici de 10 milioane de euro se acordă ajutorul de minimis, iar pentru cele mai mari de 10 milioane de euro se acordă ajutorul de stat, ambele în limita plafonului stabilit prin ordinul de ministru nr.2980/2013

Crearea unui parc industrial va oferi o serie de avantaje atât județului Vrancea, cât și regiunii, prin ridicarea ratei de ocupare a forței de muncă, crearea condițiilor pentru valorificarea potențialului agricol, diversificarea afacerilor industriale și dinamizarea sectorului de întreprinderi mici și mijlocii care în final vor spori potențialul economic și competitivitatea afacerilor din regiune.

Administrația județeană are în vedere înființarea mai multor parcuri industriale, întrucât o dezvoltare economică echilibrată presupune construirea unor centre de afaceri atât în zona de câmpie, cât și în zona de munte și există proiecte și deschidere pentru edificarea unor poli de dezvoltare economică și din partea administrațiilor din Focșani (zona Mândrești – Răstoaca), Adjud, Vulturu și Bolotești.

Vrancea, Focșani

Sediu Principal

Parc Industrial Vrancea
+40337409949

www.parcindustrialvrancea.ro

contact@parcindustrialvrancea.ro

Locatie

Vrancea, com. Garoafa




Fii sociabil

Urmărește-ne